fredag 27. juni 2008

Pant alt. Alltid.

Til markedet på fredag har Furuset og Fossum laget en pantemaskin. Miljømottoet for gruppa er nemlig ”Pant alt. Alltid.”


-Det kommer til å koste fem kroner, og så inneholder det de beste tingene på leir: du blir våt, det smeller og det skjer noe, sier hjernene bak maskinen Tor Johannessen (Fossum) og Eric Hagberg (Furuset). Maskinen virker ved at man fyller en flaske halvfull med vann og setter på en spesialkork med sykkelventil i. Så setter man flaska inn i maskinen med korken ned. Ventilen kommer ut av et hull i bunnen. Så skrus korken ut med drill. –Luft skyver vannet ut og skaper framdrift, sier Eric og gir en kort demonstrasjon.


Maskinen er laget av rørene til ekstremværmaskinen, en sykkeltralle, et grillstativ, en melkekasse og masse teip. –Vi må jo klage litt på haikekomiteen fordi rørene er for små til at de kunne skyte flaska gjennom en av dem, sier Tor. De trenger ikke å gå så langt for å klage, haikekomiteen er også Furuset og Fossum. –På landsleiren i 2010 ber vi Coca Cola om å lage mindre flasker, sier Tor og Eric nikker.

Av: Camilla Jensen (15) fra Fossum